Etlik Şehir Hastanesi'nin temeli atıldı.

Etlik Şehir Hastanesi'nin temeli atıldı.

Etlik`te yapılacak entegre sağlık kampüsü için en iyi teklifi yıllık 319 milyon lira ile Astaldi-Türkerler İş Ortaklığı verdi.

 

Açık eksiltme usulüyle yapılan ihaleye, Astaldi-Türkerler İş Oraklığı, IC İÇTAŞ-DİA İş Ortaklığı, YDA-INSO-SUMMA İş Ortaklığı katıldı. 

İhale, Astaldi-Türkerler İş Oraklığı`nın, açık eksiltmenin 24. turunda yıllık 319 milyon lira ile en iyi teklifi vermesiyle ihale tamamlandı. 

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Türkiye`de ilk kez uygulanan kamu-özel ortaklığı modelinin dünyada ve Avrupa`da yayın olarak kullanıldığını anlatan Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanı Abdulvahap Yılmaz, bu çerçevede ilk ihaleyi Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü için yaptıklarını belirtti. 

Dünyanın en büyük sağlık kampüsü olma özelliğine sahip tesisin 3 bin 566 yatak kapasiteli olacağını ve 1 milyon 500 bin metrekare alan üzerine kurulacağını bildiren Yılmaz, kampüste 1 genel, 7 dal hastanesi bulunacağını kaydetti. 

Kampüste tedaviye gelenlerin yeşilin her tonuyla karşılaşacağını, otoparkların yer altında olacağını, çevre düzenlemesinde havuzların, şelalelerin bulunacağını, çocuklar için oyun alanları yapılacağını anlatan Yılmaz, kampüste bütün sosyal ihtiyaçların karşılanabileceği alanlara yer verileceğini söyledi. 

PROJENİN DETAYLARI 

Abdulvahap Yılmaz`ın verdiği bilgilere göre, kamu, ihaleyi alan firmaya, tesisin yapımı ve çeşitli hizmetler için 25 yıl süresince yıllık kira bedeli ödeyecek. Firma, doktor ve hemşire temini dışındaki tüm işleri ve ihtiyaçları karşılayarak tesisi faaliyet verebilir hale getirecek. 

Tesisteki tüm sağlık işletmeciliği faaliyetleri Sağlık Bakanlığına bağlı olarak yürütülecek. 

Firmaya, bina kullanım bedeli, bina ve arazi hizmetleri, olağanüstü bakım ve onarım hizmeti, ortak hizmetler yönetim hizmeti, mefruşat hizmeti, yer ve bahçe bakım hizmeti ve diğer tıbbi destek hizmetleri karşılığı olarak yıllık kira ödenecek. 

Yapılacak pazarlıkta anlaşma sağlanması durumunda ilaçlama, otopark, temizlik, güvenlik, çamaşır ve çamaşırhane, laboratuvar, görüntüleme, sterilizasyon, dezenfeksiyon, rehabilitasyon ve atık yönetim hizmetleri de ihaleyi alacak firmaya verilecek. 

Tesis, çevreci bir yaklaşımla yapılıp, enerji kullanımında tasarruflu teknolojiler tercih edilecek. 

Firma, 25 yıllık sürede, tesiste kullanım ömrü dolan klima, asansör ve diğer teçhizatları yenileyecek. 

Tesisin 42 ayda tamamlanması planlanıyor. Ancak bu süre üst yöneticilerin talebi doğrultusunda 36 aya indirilecek. Tesisin 30 ayda tamamlaması halinde teşvik olarak firmaya kira ödemesine 1 yıl önce başlanacak. 

 

 

Mail Listesi

Mail listemize kayıt olarak firmamız hakkında ki yeniliklerden bilgi sahibi olabilirsiniz !

Sosyal Medya Linklerimiz

Firmamızı Sosyal Medyadan takip edebilirsiniz.

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Atatürk Bulvarı 6. Cadde No: 1
Daire :119 Beyaz Tower İkitelli - Başakşehir / İstanbul
0212 671 43 02
Ceviz Bilişim

© 2013 Oscar İstanbul All rights reserved.