Avrasya Tüneli Projesi

Avrasya Tüneli Projesi

Avrasya Tüneli'nin tamamlanmasıyla Kazlıçeşme ile Göztepe arasında halen 100 dakikaya varan seyahat süresinin 15 dakikaya kadar indirilmesi hedefleniyor.

Proje

Avrasya Tüneli Projesi, İstanbul Boğazı'nın deniz tabanının altında, İstanbul'un Avrupa ile Asya yakasındaki sahilleri arasında kalan 5,4 kilometre uzunluğunda karayolu tüneli ile toplam 9,2 kilometre uzunluğundaki mevcut yolların tünele girişlerini sağlamak üzere genişletilmesinden oluşacak. Yol güzergahı toplam 14,6 kilometre olacak. Proje Türk şirketiYapı Merkezi ve Kore şirketi SK konsorsiyumu tarafından anahtar teslim olarak inşa edilmekte.

Projenin Avrupa yakası yaklaşım yolu başlıklı birinci bölümü, Kazlıçeşme'den Cankurtaran sahiline, Kennedy Caddesi boyunca 5,4 kilometre uzunluğunda 6 şeritten 8 şeride yol genişletme ve bağlantı yollarının iyileştirmesi çalışmalarını kapsıyor. Deniz tabanının en yakın noktada 27 metre altından geçecek toplam 5,4 kilometrelik bölümde ise Tünel Açma Makinesi teknolojisinden yararlanılacak. TBM ile geçilecek uzunluk 3,4 kilometre ve TBM kazı çapı 13,7 metre olacak. Projenin Asya yakası yaklaşım yolu başlıklı bölümü ise D-100 karayolu, mevcut Eyüp Aksoy Köprülü Kavşağı'ndan Göztepe Kavşağı'na kadar olan 3,8 kilometrelik yolu kapsıyor. Burada yol 8 şeride çıkarılacak ve bağlantı yolları iyileştirilecek.

Projenin, yaklaşık 1 milyar 245 milyon dolarlık bir yatırımla 55 ayda tamamlanması öngörülüyor. Tünel trafiği otomobil ve minibüsler ile sınırlandırılacak olup ağır taşıt, motorsiklet ve yayaların geçişine kapalı olacaktır.

Tünel Özellikleri


Tünelde internet, telefon bağlantısı ve her türlü elektro mekanik sistem bulunacak. Yani tünelden geçerken telefonla iletişim kesilmeyecek. Tüm güvenlik önlemleriyle birlikte deprem güvenliği de ön planda tutulan ve richter ölçeğine göre 7.5 şiddetindeki sarsıntılara dayanıklı olarak tasarlanan tünel, olası tsunami dalgalarından etkilenmeyecek.

Yap-İşlet-Devret Modeli

Tünel, ATAŞ tarafından 25 yıl 11 ay ve 9 gün süre ile işletildikten sonra Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'ne; yaklaşım yolları ise inşaatı tamamlandıktan sonra işletilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecektir..

Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen proje yaklaşık 1 milyar 245 milyon dolarlık bir yatırımla 55 ayda tamamlanması bekleniyor.

 

Avrasya Tüneli

Bilgiler
Konum Kazlıçeşme-GöztepeMarmaray projesinin 1,8 km güneyi
Durum İnşaa halinde
Rota Kazlıçeşme - Göztepe
Başlangıç 2011
İşletme
Temel atma 26 Şubat 2011
Maliyet US $1 milyar 245 milyon
Açılış 20 Aralık 2016
İşleten Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş.
Kullanım amacı Otomobil, minibüs
Günlük araç ~120.000
Teknik
Uzunluk 14,6 km
Şerit 2 gidiş, 2 geliş.
Sürüş hızı 70 km/s
En alçak nokta -106 m.
genişlik TBM kazı çapı: 13,7 m

 

 

Mail Listesi

Mail listemize kayıt olarak firmamız hakkında ki yeniliklerden bilgi sahibi olabilirsiniz !

Sosyal Medya Linklerimiz

Firmamızı Sosyal Medyadan takip edebilirsiniz.

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Atatürk Bulvarı 6. Cadde No: 1
Daire :119 Beyaz Tower İkitelli - Başakşehir / İstanbul
0212 671 43 02
Ceviz Bilişim

© 2013 Oscar İstanbul All rights reserved.