3. Köprü Yollu İhalesi belli oldu.

3. Köprü Yollu İhalesi belli oldu.

3. Köprü Bağlantı Yolu ihalesini kazananı LİMAK- CENGİZ ORTAK GİRİŞİMİ OLDU. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan ilk açıklamalar.

 

"Toplam 169 kilometre. Kurtköy'de başlıyor, Akyazı'da bitiyor. 2x4 yani 4 şerit gidiş, 4 şerit geliş. Toplam yatırım tutarı 4,5 milyar Türk Lirası. Yatırım süresi yaklaşık 3 yıl kadar. Tabii arazide neyle karşılaşacağız bilemeyiz. İhalenin yapılış şekli şöyle; verilen trafik garantileri, kilometre başına belirlenen geçiş ücretleri var, buna karşılık en az işletme süresi veren firma kazanmış oluyor.


Buna göre kazanan ortaklık Limak Cengiz Ortak Girişimi'dir. Verdiği süre 6 yıl 9 ay 12 gündür. Bundan 3 yıl yapım süresini düşerseniz geriye 4 yıla yakın bir işletme süresi sonunda yol, karayollarına devrolacak.

Böylesine büyük projenin bu şekilde bir bedelle yapılıyor olması, Türkiye'nin gücünü gösteriyor. Ayrıca ne kadar rekabetçi bir çalışma olduğunu, rekabetçi bir ihale gerçekleştiğini ortaya koyuyor.

Projenin gerçekleşmesi için girişim grupları kredilerini de kendileri ayarlayacaklar. Özellikle Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası konusunda da teklif niyet mektubu bulunmaktadır.

Projenin devamı Kurtköy'den Havalimanı'na kadar devam ediyor. 26 Ağustos'ta açacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü dahil 95 kilometre, katılım yollarıyla 200 kilometrenin üzerine çıkıyor.

Havalimanı'ndan Kınalı'ya Edirne asfaltına TEM yoluna bağlamak için 88 kilometrelik bir bölüm daha var. O bölümü yine Yap İşlet Devret modeliyle yapıldı. Buraya da 8 teklif geldi. Bunların içinde yapımsüresi dahil olmak üzere en düşük işletme süresini veren grup Kolin Kalyon Ortak Girişim Grubu'dur. Teklif edilen süre 7 yıl 9 ay 12 gündür. Buradan 3 yıl yapım süresini çıkardığınızda 4 yıl gibi bir işletme süresi kalmış olacaktır."

8 KONSORSİYUM TEKLİF VERMİŞTİ

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bu ay başında 3.Boğaz Köprüsü Kuzey Marmara otoyolu projesinin Avrupa kısmında Kınalı-Odayeri, Asya kısmında Kurtköy-Akyazı kesimi 
 ayrı paket halinde Yap-İşlet-Devret (YİD) yöntemiyle ihaleye açılmıştı. İhaleiçin 8 konsorsiyum teklif vermişti.

 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü
Yavuz Sultan Selim Bridge (Turkey) under construction on 6 October 2015.JPG
Resmî adı Yavuz Sultan Selim Köprüsü
Diğer ad(lar) Üçüncü Boğaz Köprüsü
Taşınan Motorlu taşıtHızlı tren ve Yük treni
Geçiş İstanbul Boğazı
Konum İstanbulTürkiye
Türü Asma köprü ve Eğik askılı köprü Hibrit tasarım
Malzeme Çelik ve beton
Ayak sayısı 2
Uzunluk 2.164 m (7,100 ft)
Genişlik 58,4 m (192 ft)
4+4 şerit, 1+1 raylı sistem
Yükseklik 329 m (1,079 ft)
En geniş açıklık 1408 metre
Dikey açıklık 73 metre
Başlangıç tarihi 2013
Bitiş tarihi 6 Mart 2016
2018 (Ağaçlandırma)
2018 (Bağlantı yolları)
Açılış 26 Ağustos 2016[1]

 

 

Mail Listesi

Mail listemize kayıt olarak firmamız hakkında ki yeniliklerden bilgi sahibi olabilirsiniz !

Sosyal Medya Linklerimiz

Firmamızı Sosyal Medyadan takip edebilirsiniz.

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Atatürk Bulvarı 6. Cadde No: 1
Daire :119 Beyaz Tower İkitelli - Başakşehir / İstanbul
0212 671 43 02
Ceviz Bilişim

© 2013 Oscar İstanbul All rights reserved.